Duurzaamheid

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt, dus waarom zou u er niet van profiteren? U kunt zelf profiteren van deze energie met behulp van zonnepanelen! Zo bent u niet alleen klimaatvriendelijk bezig, maar bespaart u ook flink wat energiekosten. U wekt namelijk uw eigen duurzame energie op.

In Nederland gebruiken we al zo’n 37 miljoen zonnepanelen en hiervan liggen er ruim 1,3 miljoen op huizen, bedrijfspanden en geluidswallen. Vele mensen hebben de voordelen van zonnepanelen dus al ingezien, maar wat zijn de duurzame voordelen precies? We hebben ze op een rijtje gezet:

 

Weinig CO2 uitstoot

Het bekendste voordeel is natuurlijk de positieve invloed op het milieu door de lage CO2 uitstoot. Zo bespaart u met 10 zonnepanelen op uw dak al 1.400 kilo CO2 per jaar. In de productie van zonnepanelen komt er wel wat CO2 vrij, maar na twee jaar zonnestroom opwekken heeft u deze energie alweer bespaard. Als u zich bedenkt dat zonnepanelen zeker 25 jaar meegaan, zijn de overige 23 jaar dus pure milieuwinst.

 

Zonnepanelen zijn recyclebaar

Het belangrijkste bestanddeel van zonnepanelen is silicium. Dit wordt gemaakt van zand en dat is één van de meest voorkomende grondstoffen op aarde. Verder wordt er ook nog metaal en een klein beetje plastic gebruikt in een zonnepaneel. Dit betekent dat zonnepanelen voor een groot deel gerecycled kunnen worden wanneer ze hun werk niet meer kunnen doen.

Er zijn al tests geweest waarbij het producenten van zonnepanelen is gelukt om maar liefst 96% van de panelen te recyclen. Dat betekent dat de uiteindelijke afvalhoop erg klein is.

 

Zonlicht raakt nooit op

Zonnestroom kunt u eindeloos opwekken. Zelfs als er bewolking is, wekken zonnepanelen gewoon stroom op. Veel mensen denken dat de zon altijd moet schijnen en de zomer dus de ideale periode is om energie op te wekken, maar dit is dus niet persé zo! Bij hogere temperaturen is de opbrengst zelfs iets lager, omdat de omvormer dan te warm wordt en de efficiëntie afneemt.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×