Herbestemming

Het is een steeds vaker voorkomend beeld; leegstaande panden of kerken die een andere functie krijgen. Zo wordt een kerk omgebouwd tot een bibliotheek of een oude fabriek krijgt een nieuwe functie als hotel of appartementen.

Verduurzamen van oudere panden

Voorbeelden van dergelijke gebouwen zijn bijvoorbeeld de Dominicanen in Maastricht die nu functioneert als boekhandel of de Metaalkathedraal in Utrecht die nu door het leven gaat als evenementenlocatie. Door de herbestemming wordt voorkomen dat het leeg komt te staan en wordt het niet gesloopt. Omdat dit vaak iconische panden zijn voor het stadsbeeld, blijft op deze wijze de identiteit van de stad of het dorp intact.

Nu deze panden omgebouwd worden tot bijvoorbeeld appartementen, wil men natuurlijk ook direct verduurzamen. Dit moet wel op een goede en esthetische manier gebeuren om het uitgesproken karakter te behouden. Door ons indak zonne-energiesysteem is dit mogelijk! Dit komt namelijk rechtstreeks op het dakbeschot en niet op de dakbedekking. Er is dus geen constructiesysteem nodig waar andere panelen in bevestigd kunnen worden en er hoeft geen gebruik gemaakt te worden van EPDM-onderlagen, verzwaarde onderconstructies en/of plastic onderbakken, trays, danwandprofielen of iets dergelijks. Dit is esthetisch dus een grote meerwaarde. Daarbij is ons systeem voorzien van alle brandcertificaten, waardoor het wél door de verzekering wordt goedgekeurd.

 

Clearline Fusion

De Clearline Fusion zonnepanelen zijn dus uitermate geschikt om ook in panden met een herbestemming te profiteren van duurzame energie. Zo gebeurt dit bijvoorbeeld ook bij de Heilig Hart Kerk in Breda. Lei Import heeft de eer gehad om deel uit te maken van de herbestemming van dit prachtige rijksmonument. Op de schuine daken bij de balkons en op de platte daken van de parkeergelegenheid naast de kerk zijn onze Clearline Fusion zonnepanelen geplaatst.

Zo ziet u dat het dus goed mogelijk is om historische panden te verduurzamen zonder af te doen aan het prachtige aanzicht in het stadsbeeld.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×