Herbestemming met behulp van Clearline fusion zonnepanelen

08 december 2021
Ondanks hun uitgesproken karakter blijken kerken tot verrassend verschillende functies te kunnen worden getransformeerd. Eén eigenschap behouden zij vaak ook na herbestemming: hun belangrijke functie voor de omgeving.

Nederland kent tal van voorbeelden van geslaagde kerkherbestemmingen. Van boekhandel (Dominicanen Maastricht of Waanders in Zwolle), gezondheidscentrum (Sint Jozefskerk Kaatsheuvel) of culturele evenementenlocatie (Metaalkathedraal Utrecht of Pieterskerk Leiden) tot flexplekkencentrum (Bergen op Zoom) of hotel (Kruisherenhotel Maastricht) en alles daartussenin.

Bijna een kwart van alle leegstaande kerken zijn herbestemd. Dat blijkt uit cijfers van het Programma Toekomst Religieus Erfgoed, een samenwerkingsprogramma van overheden, kerken en erfgoedorganisaties. Van de 7100 kerken zijn er 1530 herbestemd en 295 nog in transitie. Volgens een recente voorspelling van Colliers International komen tot en met 2030 nog 1700 kerken leeg te staan.

Een voorbeeld van een herbestemming in transitie is de Heilig Hart Kerk in Breda. Hier worden door de Bonth van Hulten momenteel 20 appartementen in gebouwd. De belangstelling voor deze appartementen is groot. Alle appartementen zijn al (onder optie) verkocht. De verwachte opleverdatum voor dit project is eind 2022 begin 2023.
Lei Import heeft de eer om deel uit te maken van de herbestemming van dit prachtige rijksmonument. Op de schuine daken bij de balkons en op de platte daken van de parkeergelegenheid naast de kerk worden onze Clearline Fusion zonnepanelen geplaatst. Dit gebeurt in samenwerking met Walter Verhoeven B.V. en Hoppenbrouwers Techniek.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×